Mai multe procesoare Ryzen 3000 sunt pe drum

ryzen_3000_cpus_lede_2.10

Pe lângă procesorul cu 16 nuclee, alte modele de Ryzen 3000 par a fi plănuite de către AMD pentru viitorul apropiat. Urme ale acestora au fost descoperite în baza de date a Comisiei Economice Eurasiene, însă fără prea multe detalii despre când ar putea sosi pe piață.

Aceste procesoare sunt Ryzen 9 3900, Ryzen 7 3700, Ryzen 5 3500, precum și variantele Pro (pentru sectorul Enterprise)  R7 3700 și R5 3600. Listarea nu conține informații despre frecvențe sau preț, dar având în vedere că le lipsește X-ul din coadă, foarte probabil va fi vorba despre procesoare cu frecvențe ceva mai mici față de ce avem deja pe piață… deși, dacă se repetă istoria, variantele non-X tot vor putea fi cam la fel de rapide ca celelalte, din moment ce AMD nu împiedică overclock-ul pe aceste procesoare. Dimpotrivă, în generația actuală procesoarele tind să facă asta automat până ce își ating limita termică.

Toate modelele, inclusiv cel cu 12 nuclee R9 3900 erau listate cu un TDP de 65W, ceva ce pare suspicios la prima vedere, având în vedere că vorbim de un procesor ce în varianta sa X are 105W. O apariție nouă vine sub forma lui R5 3500, despre care se presupune că ar fi un model dedicat integratorilor de sisteme.

Aceste procesoare ar trebui să fie mai ieftine față de versiunile pe care le avem deja pe piață, dar nu este clar exact cu cât.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu